Wanneer jij je huis verkoopklaar hebt gemaakt, zal dit bijdragen aan meer aanvragen voor bezichtigingen en misschien wel een betere verkoopprijs. Naast de unieke woningpresentatie die wij bieden, is de styling van jouw woning ook een belangrijk aspect. Wij hebben hieronder een aantal tips voor je om het huis verkoopklaar te maken. 

Allereerst; loop eens door je huis en bekijk de woning door de ogen van een potentiële koper. De zaken die je dan opvallen, zoals achterstallig onderhoud of rommel schrijf je op en pak het meteen aan. 

Spullen in je huis die jij dagelijks ziet, worden door jezelf niet meer opgemerkt maar kunnen door een potentiële koper worden gezien als rommel. Deze potentiële koper, is in zijn gedachten, je huis al aan het inrichten. Dit wordt bemoeilijkt wanneer een ruimte vol met ‘rommel’ staat. Kortom; ‘ruim je rommel op’. Breng lege flessen naar de glasbak, oud papier naar de papiercontainer en berg verfblikken netjes op. 

Achterstallig onderhoud

Als je al in gedachten bezig bent met je nieuwe huis heb je geen zin meer om eventueel achterstallig onderhoud aan te pakken in je huidige woning. Toch loont het om deze kleine klusjes uit te voeren. 

Hierbij denken we aan afgebladderde verf, vieze muren of piepende deuren. Deze zaken herstellen kost niet heel veel tijd en geld, maar kan een groot verschil maken. Daarnaast kunnen tijdens bezichtigingen potentiële kopers door het achterstallig onderhoud denken dat er nog meer gebreken zijn. 

Sfeer

Een huis helemaal naar smaak van een potentiële koper is natuurlijk onmogelijk. Hierom is het goed om je huis neutraal te maken, gebruik dus geen uitgesproken items en felle kleuren. Zorg daarnaast voor voldoende licht in huis, zorg dat de gordijnen open zijn. Zet daarnaast een verse bos bloemen op tafel, zorg voor een schaal vers fruit en voor voldoende kamerplanten. 

Weet je niet hoe jij je woning het beste kunt stylen? Dan kan Judith Spaaij je daarbij helpen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvende waardebepaling inclusief verkoopgesprek aan.

Share This