Nieuwsbulletin

Relevant nieuws over Bedrijfspanden en/of Woningen
Zinger Vastgoed informeert!
Zinger Vastgoed informeert u graag over de stand van zaken op de vastgoed- en woningmarkt in Nederland.
Door een aantal nieuwsbulletins hopen wij dat u de antwoorden vindt op uw vragen. Wij streven ernaar om minimaal 1 keer per week de nieuwsberichten te verversen met nieuwe berichten.
Mocht u andere vragen hebben die niet beantwoord kunnen worden door de nieuwsbulletins, neem dan contact met ons op!

Nieuwsbulletin

Nieuwsonderwerpen
Binnenkort in de verkoop

Binnen kort in de verhuur:

 • nieuw op te leveren appartement ( landelijk gelegen)
 • nieuw op te leveren een gezinswoning in centrum van Westerbork ( 3 slaapkamers)

Binnenkort in de verkoop:

 • ruime instapklare hoekwoning
 • vrijstaande woning nabij centrum Westerbork

Voor meer informatie van 1 van de bovenstaande objecten, mail naar: info@zingervastgoed.nl

Op dit moment zijn er meerdere zoekvragen:

 • starterswoning tot €200.000,00
 • landelijk gelegen vrijstaande woning tot 300.000,00
 • huurwoning tot 1000,00 pm maar met garage

 

Open Huizen Dag tips
Liefde op het eerste……huis!

Hoe zorg je als verkoper dat kijkers tijdens de Open Huizen Dag verliefd worden op jouw oude huis? Je krijgt maar één kans om een (goede) eerste indruk te maken.

Zeven handige tips:

1- Geef je huis een goede opruimbeurt

Rondslingerende schoenen, stapels ongeopende post, vieze vaat, maar ook de stofzuiger die eigenlijk de gangkast thuishoort, de strijkplank die uitgeklapt in de slaapkamer staat; zet alles terug op de plek waar het eigenlijk hoort. En maak schoon; vergeet niet de ramen te lappen.

2 – Maak tijd voor kleine klusjes!

Een nieuw lampje in de slaapkamer, een losliggend plintje vastplakken, de lekkende kraan repareren, de scharnieren van de piepende buitendeur smeren, een stukje los behang vastplakken. Trek een middag uit om al deze kleine klusjes te doen. It’s all in the details.

3 – Zorg voor zo veel mogelijk slaapkamers

Slaapkamers verkopen. Dus heb jij een slaapkamer als werkkamer ingericht? Sjouw het bureau eruit en zet er een logeerbed neer. Dan kan een koper ook beter de grootte inschatten.

4 – Maak de badkamer en het toilet grondig schoon

Berg halflege flessen shampoo en douchegel, een losse rol toiletpapier, haarborstels en medicijnen op. Maak ook voegen en kitranden zo goed mogelijk schoon. Ziet het douchegordijn er niet meer zo mooi uit? Haal voor een paar euro een nieuwe.

5 – Maak het zo onpersoonlijk mogelijk (denk: hotelkamer)
Misschien wel het minst leuke klusje: haal familiefoto’s weg en berg persoonlijke spulletjes op. Vergeet niet de bedden op te maken en verf desnoods  die drie gifgroene muren wit. Sommige kopers vinden het lastig om hier ‘doorheen’ te kijken.

6 – Vergeet de tuin of het balkon niet!

Haal het onkruid tussen de tegels weg, veeg losse bladeren op, gooi de tuinstoel waar je doorheen gezakt bent weg, hang het tuinhekje recht en zet een paar mooie potten met planten neer.

7 – Benadruk de pluspunten
Heb je een prachtige grote keukentafel waar je prima met de hele familie kunt zetten? Laat ‘m opvallen en zet er een grote bos bloemen op.

 

Ben je klaar voor de bezoekers? Zet voor de zekerheid nog een pot verse koffie en als je geen tijd hebt om een appeltaart te bakken, zet dan gewoon een kant-en-klare uit de supermarkt in een iets verwarmde oven. Ruikt net zo lekker. Succes!

 

Kranten en vakbladen
RECORDAANTAL NEDERLANDERS VERHUISD

7 juni 2017 Geschreven door redactie Vastgoed

Dossier: Economie

Het aantal Nederlanders dat in 2016 verhuisde is in jaren niet zo groot geweest. Vorig jaar verhuisden bijna 1,8 miljoen mensen, ruim 300 duizend mensen meer dan in 2013. Ook in het eerste kwartaal van 2017 verhuisden meer mensen dan in het eerste kwartaal van 2016. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

In 2016 wisselden bijna 1,8 miljoen mensen van woning, 318 duizend meer dan in 2013. In de afgelopen veertig jaar zijn er niet eerder zo veel personen verhuisd. Vanaf medio 2013 kwam de huizenmarkt weer op gang. In dat jaar werden meer huizen verkocht dan het jaar ervoor. Dit was voor het eerst sinds het begin van de crisis op de woningmarkt in 2008. Deze trend is ook terug te zien in het aantal mensen dat verhuist.

Hoogste aantal verhuizingen tussen gemeenten

De stijging van het aantal verhuizingen betreft vooral verhuizingen tussen gemeenten. Dat aantal is, ook in de hele vorige eeuw, niet eerder zo hoog geweest, ook als het aantal verhuizingen van recente gevestigde Syrische asielzoekers in mindering zou worden gebracht.

Woningmarkt op gang, ook niet-starters verhuizen volop

Alleenstaanden waren eind 2013 de eersten die weer vaker een nieuwe stek gingen betrekken. Vaak zijn dit twintigers en dertigers die hun eerste woning kochten of van huurwoning wisselden. Vanaf de tweede helft van 2014 kwamen daar de gezinnen en echtparen zonder (thuiswonende) kinderen bij. Naar verhouding is het aantal verhuizingen van dertigers, samen met de thuiswonende kinderen, het meest gestegen. Onder deze leeftijden zijn veel jonge gezinnen die op zoek gingen naar een grotere woning.

In 2015 zwakte het aantal verhuizingen van alleenstaanden af. De verhuizingen van paren met kinderen zette nog verder door. Met name huishoudens met kinderen of huishoudens die inmiddels uit de kinderen zijn, verhuizen volop. Zij hadden in de periode 2009–2013 moeite om van koophuis te wisselen, maar met de gestegen huizenprijzen en de toegenomen vraag naar woningen waren belangrijke belemmeringen voor doorstroming weggenomen.

Jongvolwassenen verhuizen minder, andere leeftijden meer

Vergeleken met drie jaar eerder is het aantal jongvolwassenen (17 tot 22 jaar) dat in 2016 verhuisde met 16 duizend gedaald naar 181 duizend. Die daling begon in 2015. Bij andere leeftijdsgroepen steeg het aantal verhuizingen in deze periode juist. In 2014 is het nieuwe studiefinancieringsstelsel voor nieuwe studenten ingevoerd waarbij de basisbeurs als gift is vervangen door een lening. Tegelijkertijd zijn niet minder jongeren gaan studeren, wel zijn meer jongeren thuis blijven wonen tijdens hun studie. De overige twintigers waren in 2013 de eersten die meer gingen verhuizen, maar inmiddels neemt de verhuisgeneigdheid in deze leeftijdsgroep af.

Ook dertigers en 40- tot 65-jarigen verhuisden vorig jaar volop. Wel vlakte de stijging van het aantal verhuizende dertigers in 2016 wat af. Het aantal verhuizende 40- tot 65-jarigen steeg vorig jaar nog wel door. Onder 80-plussers zijn in de afgelopen jaren ook meer mensen verhuisd. Als echter rekening zou worden gehouden met de groeiende omvang van deze groep, dan daalt de verhuisgeneigdheid. Ouderen blijven nog steeds langer zelfstandig wonen.

Bron: CBS

Hypotheken
Minder hypotheek door kredietlimiet betaalrekening?

In de voorbije weken is bekend geworden dat het Bureau Krediet Registratie ook de mogelijkheid om rood te staan op de betaalrekening gaat registreren. Wat betekent dat voor nieuwe hypotheken? Wat is daar eventueel aan te doen?

BKR registreert voortaan …

Rood staan. Veel mensen hebben de mogelijkheid om een bepaald bedrag rood te staan op hun betaalrekening. Dit is meestal goedkoper dan ‘ongeoorloofd’ rood staan.

Niet meer. Met ingang van 1 december 2016 kan rood staan bij de bank gevolgen hebben voor de maximale hypotheek die uw cliënt kan krijgen. Het Bureau Krediet Registratie (BKR) gaat namelijk kredieten in meer gevallen dan nu het geval is registreren. Nu geldt de registratieplicht pas vanaf € 500,- en geldt deze voor een looptijd langer dan drie maanden. Winkelpassen, creditcards, doorlopende kredieten en rekeningen, waarbij men altijd rood mag staan, worden al geregistreerd.

Waarom vaker registratie?

Regels aangescherpt. Om te voorkomen dat huizenkopers in de problemen raken, is de Wet financieel toezicht (Wft) aangescherpt.

Grensbedrag en termijn. Om te voldoen aan de aangescherpte regels van de Wft gaat het BKR vanaf 1 december 2016 alle kredieten registreren die groter zijn dan € 250,- én die door de kredietnemer langer dan een maand worden gebruikt.

Mogelijkheid telt. Ook de mogelijkheid om rood te staan, geldt als een krediet. Het heeft daarmee dus ook betrekking op klanten van de bank die nooit rood staan of rood hebben gestaan.

Bescherming huizenkoper. De strengere registratie biedt volgens het BKR eerder inzicht in het stapelen van (kleine) schulden. Daardoor zouden mensen met schuldproblemen sneller geholpen kunnen worden.

Gevolgen voor de huizenkoper

Minder lenen. De huizenkoper kan door de nieuwe grenzen mogelijk minder geld lenen voor de aankoop van een huis.

Hoeveel? De Vereniging Eigen Huis heeft berekend dat iemand die een limiet van € 500,- op zijn betaalrekening heeft, vanaf 1 december 2016 ca. € 2.800,- minder hypotheek kan krijgen dan iemand die niet rood kan staan. Een kredietlimiet van € 1.500,- kan een verlaging van € 8.400,- betekenen. Let op. Het gaat er niet om of iemand echt rood staat of heeft gestaan. De enkele mogelijkheid om gedurende meer dan een maand meer dan € 250,- rood te staan, heeft deze gevolgen.

Hoe te handelen

Bestaande hypotheken. Het is goed om in het oog te houden dat de nieuwe registratie geen gevolgen heeft voor bestaande hypotheken. Iemand die al een hypotheek heeft en ook rood kan staan, hoeft nu dus niets te doen.

Even niet meer rood staan. Zeker voor huizenkopers die wat betreft het te lenen bedrag tegen de limiet aan zitten, kan de nieuwe (scherpere) registratie echter wel vervelend uitpakken. Aspirant-huizenkopers die de mogelijkheid hebben om rood te staan, maar hiervan in de praktijk nooit gebruikmaken, kunnen overwegen om de mogelijkheid om rood te staan vóór 1 december 2016 te beëindigen.

Vraag een overzicht. Het is niet bekend hoe lang het na 1 december 2016 duurt voordat een registratie is gewijzigd bij het BKR. Vraag daarom, indien nodig, een overzicht aan. Dat kan digitaal, duurt vijf werkdagen en kost ca. € 10,-.

Wet- en regelgeving
Leegstaand pand, btw aftrekbaar?

Uw cliënt heeft een kantoorpand dat voorheen met btw verhuurd werd, maar dat nu tijdelijk leegstaat. Hij maakt dan uiteraard wel kosten om dit pand in stand te houden. Is de btw die drukt op de instandhoudingskosten dan aftrekbaar?

Verhuur kantoorpand met btw

Op verzoek. De hoofdregel is dat verhuur van een onroerende zaak is vrijgesteld van btw. Als de huurder echter voor ten minste 90% aan btw-belaste prestaties verricht, kan er geopteerd worden voor btw-belaste verhuur. Voor een eigenaar/verhuurder is btw-belaste verhuur interessant omdat hij dan de aanschaf-btw en de btw op zijn exploitatiekosten (zoals onderhoud en beheer) als voorbelasting in aftrek kan brengen.

Stel, uw cliënt heeft het kantoorpand ruim 20 jaar met btw verhuurd, maar nu staat het helaas al een tijd leeg. Hoe zit het dan met de aftrek van voorbelasting op de instandhoudingskosten? Denk aan kosten van schoonmaak, verwarming en bewaking van het pand.

Voornemen verhuurder

Intentie tot btw-belaste verhuur. Voor de beoordeling van de vraag of de btw die betaald wordt over de kosten om het pand ten tijde van leegstand in goede staat te houden aftrekbaar is, is het van belang welk doel uw cliënt met het pand heeft. Uit de rechtspraak blijkt namelijk dat als een pand leegstaat, er in eerste instantie van moet worden uitgegaan dat de ondernemer gedurende de leegstand het voornemen heeft om het pand weer btw-belast te gaan verhuren.

Bewijs maar dat dit niet zo is. De Rechtbank Gelderland, 14.06.2016 (RBGEL:2016:3154) , heeft onlangs geoordeeld dat als de Belastingdienst van mening is dat de ondernemer dit voornemen niet heeft, dat dan de Belastingdienst aannemelijk zal moeten maken dat de ondernemer de bedoeling heeft het pand btw-vrijgesteld te gaan verhuren. Dit is voor de Belastingdienst vaak lastig aan te tonen. Let op. Als het de fiscus echter wel lukt om aannemelijk te maken dat de ondernemer het pand uiteindelijk niet btw-belast gaat verhuren, dan mag de btw die drukt op de instandhoudingskosten niet in aftrek worden gebracht.

Gratis gebruikt binnen concern

Om niet ter beschikking gesteld. Het komt in de praktijk weleens voor dat een pand na leegstand om niet ter beschikking wordt gesteld aan een gelieerde vennootschap. Er wordt dan geen huur betaald, er worden geen facturen uitgereikt en een huurovereenkomst ontbreekt of deze wordt pas achteraf opgesteld. Let op. Uit de rechtspraak blijkt dat hieruit valt af te leiden dat de ondernemer het voornemen had om het pand voor niet-belaste activiteiten te gebruiken. De btw op de instandhoudingskosten is dan niet aftrekbaar.

Waar moet u op letten?

Op zoek naar btw-belaste huurders. Als uw cliënt een leegstaand pand heeft, kan hij de btw op de instandhoudingskosten als voorbelasting in aftrek brengen als hij van plan is het pand weer btw-belast te gaan verhuren. Hierbij zijn de gemaakte afspraken en de feitelijke omstandigheden van belang. Als uw cliënt de btw in aftrek brengt, moet hij dus aan kunnen tonen dat hij inderdaad de intentie heeft het pand btw-belast te gaan verhuren. Dit kan bijvoorbeeld door reclame te maken om het pand met btw te gaan verhuren, bijvoorbeeld via een verhuurmakelaar. Let op. Van belang is dat er geen afspraken omtrent de verhuur zijn gemaakt die erop wijzen dat het pand zonder btw verhuurd zal worden.

Als uw cliënt van plan is het kantoorpand weer btw-belast te gaan verhuren, kan hij de btw op de instandhoudingskosten (schoonmaak, verwarming, bewaking) in aftrek brengen. Uw cliënt moet aannemelijk kunnen maken dat hij op zoek is naar btw-belaste huurders, bijvoorbeeld via een verhuurmakelaar.

Wwft
De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) 

Als makelaarskantoor moeten wij de identiteit van onze eigen klanten en de wederpartij vaststellen en verifiëren.
Bij een (ver)kooptransactie moeten dus zowel de koper(s) als de verkoper(s) zich identificeren. Ook voor taxaties geldt dat wij meldingsplichtig zijn, dus wij zullen u verzoeken zich te identificeren. Bedrijven dienen tevens een geldig (recent) uittreksel van de Kamer van Koophandel te kunnen overleggen. Als “toekomstige” koper/verkoper/relatie dient u deze informatie voorafgaand aan een eventuele bieding/opdracht te allen tijde aan ons te overhandigen. Indien eventuele partijen zich niet identificeren bij ons kantoor en/of dit weigeren, dan zijn eventuele boetes opgelegd door de Wwft voor rekening van die partij.

Waarom
Vanaf 2008 is de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) ingevoerd. Het doel is het voorkomen en bestrijden van het witwassen van geld en financieren van terrorisme, om de integriteit van de financiële markten te waarborgen. Witwassen houdt in dat illegaal verkregen vermogen legaal wordt gemaakt, zodat de herkomst niet langer zichtbaar is. Er is sprake van terrorismefinanciering als vermogen wordt gebruikt om terroristische activiteiten mogelijk te maken.

Natuurlijke personen
Natuurlijke personen moeten zich identificeren met een geldig paspoort/identiteitskaart of een geldig verblijfsdocument. Natuurlijke personen met de Nederlandse nationaliteit mogen zich ook met een rijbewijs identificeren. Dit dient bij ons op kantoor te gebeuren, zodat wij hiervan een foto en/of kopie kunnen maken voor ons dossier.

Rechtspersonen
Voor in Nederland gevestigde rechtspersonen geldt dat hun identiteit moet worden vastgesteld met behulp van een gewaarmerkt uittreksel uit het register van de Kamer van Koophandel of met een door een in Nederland gevestigde (kandidaat) notaris opgemaakte akte/verklaring.

Gegevens bewaren
Als kantoor zijn wij verplicht om de Wwft-gegevens te bewaren tot vijf jaar na het einde van de opdracht tot dienstverlening of het uitvoeren van een verleende dienst.

Voor de meest gestelde vragen inzake de Wwft kunt u ook kijken op de website van de FIU.

Wat kan Zinger Vastgoed voor u betekenen?

Contactgegevens

  Ik ga akkoord met het privacybeleid.

  Contactgegevens

  Telefoon +31 (0)6 1008 2353

  WhatsApp +31 (0)6 1008 2353

  E-mail info@zingervastgoed.nl

  Adres

  Bezoekadres: Oosteinde 8A / Westerbork

  Postadres: Wilhelminastraat 8 / 9431 BB / Westerbork

  Openingstijden

  Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur

  Wilt u op een ander tijdstip?

  Bel even, een passende afspraak is zo gemaakt!

  Zinger vastgoed

  Voor woningen van dorp tot stad, van nieuwbouwprojecten tot bedrijfsonroerend goed, van villa tot penthouse. Voor ondernemers met vragen over bedrijfsonroerend goed. Voor woningzoekers die hun droom willen verwezenlijken... - Zinger Vastgoed
  Zinger vastgoed
  Zinger vastgoed
  𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄! Vrijstaande woning in hartje Mantinge🏡

  📍 De Palts 2 - Mantinge
  Gebouwd in 1940 | Verbouwen of nieuwbouwen naar eigen smaak | Woonoppervlakte ca. 111m2 | ruim perceel, ca. 1235m2

  ➡ Meer informatie: http://bit.ly/de-Palts-2
  ℹ Bezichtiging aanvragen? Stuur een mail naar info@zingervastgoed.nl.
  Zinger vastgoed

  Share This